Čistenie Biokoridoru 1

Sobota.

Po malom zdržaní (lebo sme sa nezmestili do autobusu) sme začali aj s našimi priateľmi z Holcimu čistiť brehy biokoridoru. Pešia partia bola síce o niečo menšia, ale statočnejšia. Počasie bolo priam ako v karibiku, okolo poludnia sa teplo takmer nedalo vydržať, tak sme si spravili obednú prestávku s príležitostným kúpaním, čo využili hlavne mladší členovia posádky. Do tejto chvíle sme nazbierali približne 70 vriec odpadu. Poobede sme ešte zabojovali, avšak, znížila sa hladina, tak sme museli zrýchliť tempo.

Počas splavu sa darilo vodnej partií priebežne ovlažiť, keď sa niektoré lode pár krát prevrátili, ale všetok odpad sa podarilo zachrániť a dopraviť na breh.

Podľa optimistických odhadov sa nám podarilo naplniť až 150 vriec odpadu. Popri tom sme vytiahli kusy linolea, vedrá, chladničky, bedničky, dvere, stoličky a rôzne iné, čo sa nezmestilo do vriec.

Sobotné čistenie Biokoridoru

Veľká vďaka a obdiv patrí všetkým statočným, ktorí bojovali za čistejšiu prírodu aj so slnkom, teplom, konármi a komármi.

Za odvoz takého množstva odpadu ďakujeme správe VD Žilina, ktorá mimoriadne ústretovo splnila naše požiadavky.

Obzvlášť vďaka za aktivitu Jogimu – šiel zabojovať, aj v utorok (1.5. 2012) oslávil sviatok práce dozbieraním odpadu, čím sa zdvihol počet vyzbieraného odpadu o 21 vriec!!!!